Dermatografie is een specialisatie binnen het pigmentatie vak. Deze behandelwijze kan worden toegepast voor het verfraaien en/of normaliseren van de huid met bijvoorbeeld littekens of afwijkende kleur of reliëf verschillen. Andere namen voor dermatografie zijn: medische pigmentatie of een medische tatoeage.

Cosmetische pigmentatie en medische pigmentatie: wat is het verschil?

Het verschil tussen een medische pigmentatie en cosmetische pigmentatie (permanente make-up) is dat de pigmenten bij dermatografie een camouflerende functie hebben.

Cosmetisch wil zeggen dat we de schoonheid van het lichaam willen verhogen of behouden. Bij medische pigmentatie is het echter niet de bedoeling dat de pigmentatie opvalt. Het doel is het verfraaien of normaliseren van de huid. De aanleiding verschilt dus en de techniek om de pigmentatie aan te brengen is ook verschillend bij beide behandelingen.
Bij medische pigmentatie is het niet de bedoeling om een make-up effect te creëren. Er wordt gekozen voor pigmentstoffen die de natuurlijke kleur van uw huid zo goed mogelijk benaderen.

Hoe werkt medisch pigmenteren?

Op het eerste gezicht heeft pigmenteren veel weg van tatoeëren. Toch zijn er verschillen. Bij pigmentatie wordt minder diep in de huid gewerkt en gebruiken we pigmenten. Bij tatoeages wordt inkt in het onderhuids bindweefsel geplaatst. Een belangrijk verschil is dat pigmenten in de loop van de tijd vervagen. Dit heeft o.a. te maken met de invloed van de zon, huidtype, leeftijd etc. Met pigmenten kunnen we de natuurlijke kleur van de huid zo goed mogelijk benaderen.

Littekens behandelen met dermatografie

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om voor dermatografie te kiezen, zoals: alopecia, vitiligo, littekenhuid bij brandwonden, automutilatie. Ook bij de aanpak van littekens na een val, ziekte, ongeluk, operatie of aangeboren aandoeningen, zoals schisis of een wijnvlek is medische pigmentatie een behandeling die voor een mooi resultaat kan zorgen.

Ja, ik wil een gratis vrijblijvende intake voor medische pigmentatie

Behandeling met fractional needling & Scarelaxiation

Ons lichaam bezit een krachtig zelfherstellend vermogen. Microneedling (of mesotherapie) is een fantastische behandeling die de huid aan het werk te zet om zichzelf te verbeteren en te versterken. Deze aanpak is zeer effectief bij het aanpakken en verminderen van littekens.

Bij microneedling worden minuscule gaatjes in de huid gemaakt, met behulp van een fractional naald. Tevens wordt een serum met werkzame stoffen aangebracht. Deze werkzame stoffen triggeren de huid om zelf voor een betere doorbloeding en/of de aanmaak van nieuw collageen te zorgen.

Het aantal behandelingen dat nodig is bij de aanpak van littekens is afhankelijk van veel verschillende factoren. U kunt altijd contact opnemen voor een persoonlijk behandelplan op maat.

Plan een gratis intake

Behandelplan dermatografie

Tijdens een eerste gesprek bespreken we uw persoonlijke mogelijkheden voor medische pigmentatie. We nemen samen door hoe het behandelplan er van start tot eind ongeveer uit komt te zien.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de genezing en de algehele conditie van de huid en de grootte van het aangedane gebied van de huid.

Tussen elke behandeling zit minimaal 6 weken hersteltijd. Deze periode heeft de huid nodig om te genezen. De huid heeft tijd nodig om te genezen de cyclus van de huid is minstens 28 dagen dus daarom moeten er een aantal weken tussen elke behandeling zitten

Het exacte aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van het genezingsproces en de algehele conditie van de huid. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen meestal tussen de 4 à 8 keer.

Maak nu een afspraak