PMU behandeling

_

Overweegt u om permanente make-up te laten zetten, dan vindt u hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent. U leest wat u het beste kunt doen en laten om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook leg ik u meer uit over m’n werkwijze en vertel u hoe de behandeling precies in z’n werk gaat.

 

Voorbereiding op permanente make-up

Heeft u een afspraak voor een permanente make-up behandeling? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid op de afspraak komt. Dit houdt in:

  • 48 uur van tevoren niet zonnen/zonnebanken.
  • 48 uur van tevoren geen peeling of andere gezichtsbehandelingen ondergaan.
  • 24 uur van tevoren geen alcohol, drugs, antibiotica of medicijnen met bloedverdunners slikken.
  • 24 uur van tevoren geen Ibuprofen of pijnstillende medicatie slikken (paracetamol mag wel).
  • Na een Botox behandeling of andere liftende ingrepen is het verstandig minimaal 14 dagen te wachten, voordat u een behandeling ondergaat.
  • Het is handig om de dag of avond voor de behandeling alvast uw haren te wassen. Dit in verband met het droog houden van de huid (vooral de eerste drie dagen).
  • Tijdens de oogbehandeling moeten eventuele lenzen uit zijn en mag u geen make-up op hebben.

 

Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

Permanente make-up is niet pijnloos. Het is een vorm van tatoeëren, maar wordt veel milder ervaren, omdat het naaldje alleen in de bovenste huidlaag komt. Sommige mensen vergelijken dit met het gevoel van het epileren van haartjes, de ander vindt het wat gevoeliger.

Het is mogelijk om uw huid voor de behandeling te verdoven met een verdovingscrème. Deze crème heet Emla crème. Als u dit wil gebruiken, kunt u via de huisarts een recept vragen. U dient vooraf zelf voor deze crème te zorgen, omdat het onder de geneesmiddelen wet valt. Ik kan de crème wel voor u op het te behandelen gebied aanbrengen.

De Emla dosering is per behandeling verschillend. Voor wenkbrauwen adviseer ik om bij elke behandeling 1/3 van de tube aan te brengen. Bij permanente make-up lippen adviseer ik 2 tubes. Voor de ogen is het niet mogelijk om Emla crème te gebruiken, omdat de crème niet in uw ogen mag komen.

 

PMU behandeling

Naast advies krijgt u tijdens het intakegesprek ook een formulier waarin u vragen over uw gezondheid beantwoord.

 

Ik beoordeel of het voor u mogelijk is om de PMU-behandeling te ondergaan. Ik vraag u hiervoor een toestemmingsformulier te ondertekenen.

 

Na het intakegesprek volgt dan de eerste behandeling. De vorm en kleur worden met de uiterste precisie gekozen. Iedereen heeft een andere kleur ondertoon in de huid. U hoeft niet bang te zijn voor te grijsblauwe wenkbrauwen of een verkeerde kleur pigmentatie.

 

Als PMU-deskundige heb ik uitgebreide trainingen op het gebied van kleurenleer gehad, waardoor ik u goed kan adviseren welke kleur het beste bij u past. Daarbij kijk ik ook naar de vorm van uw gezicht, de ondertoon van uw huid en de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen. Zo zorgen we voor een zo mooi en natuurlijk mogelijk effect.

Vervolgens maak ik eerst een tekening op het te behandelen gebied om alvast te laten zien hoe het resultaat gaat worden. Pas als u helemaal tevreden bent, begin ik met het pigmenteren. Er is een grote keuze aan het soort naalden en pigmenten, waardoor een mooi effect bereikt kan worden.

 

Let op: de eerste week is de pigmentatie wat donkerder. Dit is normaal. Het pigment ligt dan nog boven op de huid. Tussen de vierde en tiende dag valt het korstje er af. Dan komt pas de werkelijke kleur naar voren. De kleur neemt met 40% af.

 

Om de huid goed te laten herstellen, zit er steeds zes weken tussen de behandelingen. Na vier tot zes weken komt u terug voor een nabehandeling.

 

Het advies is om tussen 1 à 3 jaar de permanente make-up te laten bijwerken. Wanneer dit precies nodig is, is afhankelijk van de kleur pigmentatie, de huid en de leeftijd.

 

Als u zelf wilt gaan bijtekenen, is dit een teken dat de kleur vervaagt is en het tijd wordt voor een bijwerk behandeling. De permanente make-up zal op den duur vervagen, afhankelijk van huidtype, leeftijd en plaats op de huid. Omdat de huid zich iedere maand vernieuwd (celdeling). Zo kan het  het pigment op de lange termijn uit de huid vervagen. Ook UV-straling door de zon kan hierbij een rol spelen, dit licht het pigment op in de huid.

 

Voor de mooiste wenkbrauwen is het verstandig om ieder jaar een touch up te doen om de kleur mooi te houden. PMU eyeliner blijft tussen de twee à vijf jaar zitten.

 

Derma Medical – Veilig PMU

Tijdens de PMU behandelingen werk ik met Derma Medical 3. De apparatuur is pijnloos, snel, nauwkeurig met een prachtig en blijvend resultaat. De Derma Medical 3 behoort tot de meest geavanceerde permanente make-up apparatuur. Het is een computergestuurd programma, waardoor ik met de pen tot op de millimeter nauwkeurig kan werken. De pen beschadigt de huid nauwelijks, waardoor de huid zeer snel hersteld.

Bij een PMU-salon is een goede hygiëne enorm belangrijk. Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling wordt er een nieuwe naald gebruikt. De apparatuur en werkwijze zijn geheel volgens de richtlijnen van de GGD en de salon is GGD gecertificeerd.

 

Na de behandeling

Het genezen van de huid na een PMU behandeling kunt u vergelijken met het genezen van een klein schaafwondje. Dit geneest het snelst en mooist als je de wenkbrauwen, lippen of eyeliner zo droog en schoon mogelijk houdt. Het is dan ook belangrijk om de huid de eerste drie dagen goed droog te houden.

Verder geldt: de eerste zeven dagen niet naar de sauna, zwemmen, sporten of make up of crème aanbrengen. Natuurlijk mag u wel uw ogen opmaken als je wenkbrauwen of lippen hebt laten doen. Bescherm de huid tegen direct zonlicht en draag eventueel een zonnebril of hoed.

Het is belangrijk dat u niet aan de korstjes van de pigmentatie komt. Doet u dit wel, dan verwijdert u het pigment uit de huid en dit is nadelig voor het resultaat.

Zodra de huid genezen is, mag alles weer, dit is meestal na een week, afhankelijk van de gebruikte techniek.

 

Wanneer is permanente make-up niet geschikt?

Permanente make-up is voor vrijwel iedereen geschikt, maar gaat niet altijd samen met bepaalde medicatie en of (chronische) huid aandoeningen en of ziekten. Er zijn een aantal redenen/omstandigheden om deze behandeling niet toe te passen. PMU is niet geschikt bij:

  • hemofilie
  • koortslip bij lipbehandeling
  • verstoorde wondgenezing
  • eczeem of psoriasis bij het te behandelende gebied
  • oog aandoeningen (ontstekingen, glaucoom)
  • diabetes (oogaandoening)
  • hart- en vaatafwijkingen

In sommige van de bovenstaande gevallen kan de PMU behandeling wel doorgaan, als u hiervoor aantoonbaar toestemming hebt van uw huisarts. Voor vragen en informatie hierover kunt u het beste even contact opnemen met uw huisarts.

Gratis intake
Permanente make-up behandeling

 

Wilt u permanente make-up laten zetten, dan beginnen we altijd eerst met een gratis en vrijblijvend intake gesprek. U heeft de gelegenheid om al uw vragen te stellen en we nemen samen door wat uw wensen zijn. Daarbij krijgt u uitleg over de mogelijkheden, de verschillende PMU technieken en ontvangt u een vrijblijvend (kleur)advies op maat.

Maak eenvoudig een afspraak

_